luni, 10 noiembrie 2014

9 lucruri esenţiale despre grupul electrogen

 

Generator portabil de curent Green Field LT3900_S

 

  1. Grupul electrogen este format din două elemente esenţiale, şi anume, generatorul electric şi motorul. Ambele sunt în general siguranţate într-un cadru de metal menit să nu permită apariţia trepidaţiilor puternice.

  2. Exceptând generatorul cu pornire automată, a cărui sistem de pornire este pe bază de starter electric cu acumulator de 12V, atât generatoarele monofazate, cât şi cele trifazate şi cele digitale au ca şi sistem de pornire demarorul cu sfoară.

  3. Alternatorul, elementul care converteşte energia mecanică în energie electrică, este cel care stabileşte caracteristica principală a grupului electrogen. Astfel, alternatorul grupului electrogen poate să fie sincron monofazat sau trifazat cu perii,  sincron monofazat fără perii sau de tip invertor multipolar.

  4. Majoritatea motoarelor grupurilor electrogene funcţionează cu benzină fără plumb (cele mai mici, de uz casnic) sau cu motorină (cele mari utilizate la nivel industrial sau semi-industrial) ca şi combustibil, dar pe lângă aceasta, un număr limitat de generatoare funcţionează şi cu gaz.

  5. Sistemul de răcire la grupurile electrogene este important pentru că le stabileşte acestora câteva caracterisitici de bază, cum ar fi reducerea zgomotului produs de motor (în cazul răcirii cu aer, generatorul este destul de zgomotos, în timp ce în cazul răcirii cu lichid, generatorul este mult mai silenţios), tipul de aerisire a motorului (la răcirea cu aer, aerisirea trebuie să fie destul de mare).

  6. Generatoarele cu panouri de administrare beneficiază de pornirea automată în cazul întreruperii alimentării de la reţea şi transferarea sarcinii pe ele. De asemenea, panoul afişează în timp real informaţiile cu privire la valoarea tensiunii, a frecvenţei şi a curentului produs de către generator.

  7. Costurile de operare sunt relativ mici, acestea consumând cantităţi mici de combustibil (între 313 şi 330 g/kW h), iar reparaţiile nefiind necesare în primii ani de viaţă. Garanţia se întinde pe o perioadă de un an de zile în cazul în care produsul este achiziţionat de către o persoană juridică şi doi ani de zile în cazul în care grupul electrogen este achiziţionat de către o persoană fizică.

  8. Atunci când se utilizează grupul electrogen la alimentarea cu energie electrică a unor echipamente mai sensibile, sau mai valoroase, este indicat să utilizaţi un stabilizator de tensiune, pentru prevenirea efectelor negative produse de către fluctuaţiile de tensiune. Grupurile electrogene sunt dotate cu un regulator automat de tensiune, având ca scop controlul tensiunii de ieşire.

  9. Accesoriile necesare unui grup electrogen sunt uleiurile de schimb pentru motoarele termice, bujiile, filtrele de aer pentru motoare termice, kituri de întreţinere şi alte consumabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu