vineri, 7 noiembrie 2014

Compresorul cu piston - sfaturi de cumparare

Încercările dumneavoastră de a realiza unele lucrări constructive mai complexe au dat greş? Întrebarea este pusă tocmai pentru a reuşi să înţelegem importanţa unor scule electrice, a unor unelte fie ele mecanice sau electrice, care vă permit să munciţi în condiţii optime, atât din punct de vedere al siguranţei cât şi din punct de vedere calitativ. Compresorul cu piston este un echipament care vă permite andocarea acestuia la diferite alte scule, cum sunt ciocanele pneumatice. Compresoarele de aer sunt maşini care au datoria de a creşte presiunea debitului de gaze care trec prin ele.

Principii de funcţionare

Din punct de vedere tehnic, compresoarele cu aer pot să aibă mai multe principii de funcţionare, în funcţie de necesităţile şi de mărimile acestora. Astfel, veţi găsi compresoare cu aer care funcţionează pe principii volumetrice, dinamice sau compresoare cu jet. Oricare compresor aţi alege, în final veţi beneficia de aproximativ acelaşi rezultat, respectiv generarea unei presiuni mari la capătul furtunului, presiune care are capacitatea de a angrena alte utilaje sau mecanisme. Este necesară şi cuplarea la o sursă de curent, compresoarele beneficiind de un motor electric care conferă energia mecanică necesară.

Ce urmărim la achiziţionare?

În general, consumatorul, dumneavoastră, studiaţi cartea tehnică a compresorului şi căutaţi cele mai bune opţiuni pentru a vă duce la îndeplinire munca pe care o aveţi de făcut. Cu siguranţă nu sunteţi interesat de ciclul termodinamic, de lucrul mecanic necesar comprimării unui gaz sau de diagrama compresorului. Totuşi, este posibil şi indicat chiar, să fiţi atenţi şi interesaţi de parametrii compresorului şi de unele aspecte tehnice. Astfel, cele mai importante elemente de urmărit atunci când doriţi să achiziţionaţi un compresor sunt presiunea de refulare şi debitul acestuia. La fel ca în orice altă situaţie de lucrări complexe şi care necesită unele calcule iniţiale, la conectarea compresorului cu alte unităţi este necesară dimensionarea corectă a debitului de aer pentru a putea obţine un randament maxim. Pentru a fi sigur că alegeţi compresorul cu aer de care aveţi nevoie, consultaţi un specialist în acest domeniu. Dacă este uşor să evaluaţi preţurile aceluiaşi produs, este destul de greu de a evalua detaliile tehnice ale unor aparate din aceeaşi grupă de produse.

Consultati un specialist Net7

Printre alte detalii tehnice pe care trebuie să le urmăriţi când achiziţionaţi un compresor cu piston pot fi şi numărul de pistoane, tipul de ungere al motorului, capacitatea acestuia, greutatea şi capacitatea recipientului. În primul rând dumneavoastră trebuie să aveţi încredere că aparatul pe care îl achiziţionaţi este ceea ce aveţi nevoie şi vă va satisface toate nevoile din punct de vedere constructiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu