luni, 10 noiembrie 2014

Discul diamantat, o unealtă indispensabilă artiștilor (discuri abrazive)

Discul diamantat, o unealtă indispensabilă artiștilor (discuri abrazive)
Cu această ocazie, facem referire în mare parte la meșteri, la acei oameni pricepuți și experimentați în meseriile pe care le practică și care au nevoie de elemente și accesorii de calitate superioară pentru a realiza lucrările la cel mai înalt nivel. Uneltele pe care acești oameni le folosesc sunt în general electrice sau mecanice. Chiar dacă nu cu mulți ani înainte, aceste unelte necesitau o suprafață destul de mare de depozitare și un spațiu de manevră uneori impresionant, din punct de vedere evolutiv, s-au făcut progrese extrem de mari. Astfel, în această manieră a apărut și discul diamantat, un accesoriu indispensabil din trusa unui meșter în materiale tarie. Dar, acesta este doar un accesoriu, fiind considerat ca și material consumabil. Vârful discului este acoperit cu particule de diamant, ale cărui proprietăți permite șlefuirea celor mai puternice materiale.

Mașina de frezat verticală și unimanuală

Cu acest tip de unealtă discul diamantat își găsește cea mai bună utilizare, pentru că imprimă ușor un răspuns sensibil la mișcările pe care le faceți. De asemenea, poate să fie utilizată și ca polizor, perie de sârmă sau mașină specială de retezat cu disc abraziv.  Poate să fie ținută în mână ca și un creion, ceea ce conferă meșterului o dexteritate și o siguranță sporită. Este o unealtă compactă și confortabilă, a cărei ax permite schimbarea ușoară a accesoriilor, în funcție de necesitățile dumneavoastră. Deși este de dimensiune relativ mică, această mașină de frezat dezvoltă turații de până la 35000 rpm. Din acest motiv, este indicat să vă luați măsuri de precauție atunci când utilizați mașina de frezat unimanuală. Încercați să nu utilizați sau să improvizați accesorii care nu aparțin mașinii electrice. Mai mult, discurile de șlefuit, flanșele, discurile abrazive, discurile diamantate, toate trebuie să se potrivească perfect pe arborele polizat al mașinii. Acele dispozitive care nu se potrivesc perfect pot să provoace deteriorarea fizică a mașinii, și totodată implicarea riscului de a se desprinde din cauza turației. O importantă atenționare în cazul acestei mașini este să nu utilizați accesorii sau elemente consumbabile uzate.

Operele de artă și meșteșugurile

 Discul diamantat face parte dintr-un complex de accesorii necesare oricărui gravor, fie că este în lemn, în jad, în ceramică, în sticlă, în oțel călit, în pietre semi-prețioase sau în metale moi. Pe lângă acesta mai sunt utilizate și frezele de gravare de mare turație, freze de carbură de wolfram, discuri de tăiere de carbură. Operele de artă care își fac loc din mâinile dumneavoastră vor fi apreciate și de ce nu, vândute la prețuri inegalabile. Pentru aceasta, aveți cu siguranță nevoie de un spațiu în care să vă lăsați liber spiritul creativ și de o atmosferă de lucru deloc apăsătoare. A fi un artist sau un meșteșugar priceput înseamnă existența unei anumite sensibilități și a libertății de exprimare. Cu ajutorul uneltelor de șlefuit, polizat sau de tăiat puteți să creați tot ceea ce doriți.

Masini de frezat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu